Squaredans på Öland

Att dansa squaredans på Öland är något som väldigt många nybörjare ute i klubbarna blivit övertalade till och vi kan varje sommar glädja oss åt gäster som med entusiasm och iver dansar, badar, solar och umgås här på Bödabaden. En del av dem har naturligtvis frågat oss hur vi kom på iden att börja driva ett squaredanshotell. Storyn bakom tillkomsten av Bödabaden Square Dance Center är känd av många men okänd av ännu fler och eftersom jag blivit ombedd att återge berättelsen om Bödabaden, så kommer den nu här i all korthet!

Vi lärde oss ju dansa squaredans i Saudi Arabien och när vi sedan kom hem och började utöva dansen i Sverige, prenumererade vi på en squaredanstidning från USA. Där kunde man läsa om att det fanns så kallade Square Dance Resorts, hotell dit man kunde åka och ha semester och dansa squaredans. ”Ett sånt ställe tycker jag att vi skall öppna”, sa jag till Gösta. Han tyckte förstås att jag var heltokig, vi kunde ju ingenting om den branschen. Men jag invände att vi har ju sett på ”Pang i bygget” på TV och där kan man åtminstone lära sig hur man inte skall göra.