Utbildningar

WEBBINARIUM – Intensivkurser

Datum: 22 november
Tid: 19:00
Via Zoom

Var med på vårt webbinarium och diskutera kring ämnet intensivkurser. Många klubbar anordnar intensivkurser med allt från nybörjare till Challenge-dansare. Det är ett snabbt sätt att till exempel gå igenom en ny nivå eller få en uppfräschning efter ett längre uppehåll. Idag finns väldigt många olika aktiviteter att välja mellan och man har inte samma tid som förr, är det då bättre med en kortare snabbare kurs än den vanliga veckokursen. Vilka är fördelarna och vad finns det för nackdelar?

Som inspiration kommer vi få höra två stycken exempel på klubbar som arrangerar intensivkurser.
Gunilla Hammarlund presenterar från Dansföreningen Hörnet i Alingsås som under hösten, precis som tidigare år haft intensivkurs för nybörjare.
Ronja Höjer kommer presenterar för Buffalo Squares som planerar för att åter starta sin Square Up för ungdomar där hela Basic gås igenom under en helg. 

Vi välkomnar alla att delta! Har du erfarenhet eller funderar på att anordna intensivkurser blir det ett perfekt tillfälle att diskutera här.

Mötet sker via zoom.

ÖNSKEMÅL OM UTBILDNING 2024

Anmäl till: rolf@squaredans.se

Önskar din klubb arrangera:

 • Styrelseutbildningen med Anders Sjöberg, Gävle som kursledare?
 • Instruktörskurs till inspelat material med Thomas Bernhed och Sten Götharson som kursledare?
  • Kursinfo: Lär dig leda en kurs eller dans till inspelat material! Thomas Bernhed och Sten Götharson lär dig det du behöver kunna för att hålla i kurskvällar hemma i din egen klubb. Till din hjälp har du inspelat material, dataprogrammet SqView, och mikrofon och högtalare förstås. Målsättning: Efter genomgången kurs skall du kunna leda en kurs eller dans till inspelat material.
   Alla kursdeltagare kommer praktiskt att:
  • öva på att dansa till inspelat material
  • sköta dator vid dans
  • lära ut ett, för de övriga, okänt call
  • diskutera de frågor som uppstår vid dans och utlärning

Tidigare utbildning:
Webbinarium om årsmöte på distans

Det är många som funderar på hur årsmötena ska genomföras i år när vi avråds från att hålla dem fysiskt. Därför hölls ett webbinarium den 16:e februari 2021 där vi gick igenom olika sätt att hålla årsmöten på distans (skriftligt, per telefon och digitalt), gav lite tips på vägen och gjorde en teknisk genomgång av webbmötesverktyget Zoom.

Här finns presentationerna från webbinariet:

Presentation – årsmöte på distans

Presentation – Zoom

Här finns webbinariet i sin helhet:

Webbinarium om årsmöte på distans